Rahkapiirakan (Pärtyn piirakka) päällä on muruseos. Omenat täydentäisivät piirakan maun. |
Rahkapiirakka (Pärtyn piirakka)
8 dl
vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua margariinia
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua margariinia
puoleen
taikinasta:
1 muna
2 dl kermaviiliä (tai piimää)
1 muna
2 dl kermaviiliä (tai piimää)
Täyte
4 dl maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu
4 dl maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu
Sekoita
kaikki murotaikinan ainekset keskenään ja jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen
puolikkaaseen muna ja kermaviili. Levitä seos uunipellille leivinpaperin
päälle.
Sekoita
täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle
muruseos eli loput taikinasta. Paista piirakka 200 asteessa 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti