sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Rahkapiirakka muruseoksella

Tämän rahkapiirakka kulkee netissä nimellä Pärtyn piirakka. Piirakka on hyvää, aika rasvaista ja makeaa vain. Veikkaan, että tästä saisi täydellistä laittamalla piirakkaan hapokkaita omenanpalasia. Jos joku kokeilee, kerrohan kokemuksesta!

Rahkapiirakan (Pärtyn piirakka) päällä on muruseos. Omenat täydentäisivät
piirakan maun.


Rahkapiirakka (Pärtyn piirakka)

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
250 g sulatettua margariinia

puoleen taikinasta:
1 muna
2 dl kermaviiliä (tai piimää)

Täyte
4 dl maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu

Sekoita kaikki murotaikinan ainekset keskenään ja jaa taikina puoliksi. Lisää toiseen puolikkaaseen muna ja kermaviili. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle muruseos eli loput taikinasta. Paista piirakka 200 asteessa 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja: