keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Marengit

Olen aina luullut, että marengit ovat pahoja. En tiedä miksi, sillä eiväthän ne kovin pahoilta näytä. Kun sitten käytössäni oli iso kasa ylimääräisiä valkuaisia ja uunikin valmiiksi lämpimänä, päätin kokeilla vaihtaa mielipidettäni. Onnistui. Nehän ovatkin hyviä! Ensi kerralla teen suuremman satsin ja kokeilen värjäämistä.

Marengit maistuvat vilja- ja maitoallergisille synttärivieraillekin.

Marengit

3 kananmunanvalkuaista
2,5 dl sokeria
(pastaväriä, elintarvikeväriä tms.)

Vatkaa valkuaisia ja lisää samalla sokeria pienissä erissä. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on kiiltävää, tasaista ja ilmavaa. Vaahto on valmista, kun se pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi ympäri. Lisää halutessasi elintarvikeväriä ja sekoita marenkin tasaisen väriseksi.

Nostele lusikoiden avulla pieniä kasoja vaahtoa leivinpaperille tai pursota pieniä nokareita.

Paista marenkeja 100 asteessa vähintään tunti tai pari.

Ei kommentteja: